17 Aralık 2012 Pazartesi


 
 
KÜÇÜK  MUCİZELER  DÜKKANI
MARTI DERGİSİ ARALIK  2012 SAYISINDA YAYINLANMIŞTIR
 

Çevirmen:Ozan Aydın


Sayfa Sayısı: 480


Dili: Türkçe


Yayınevi: Martı Yayınları

 

Çoktandır ayrı kaldığımız soğukların artık iyiden iyiye kendilerini  bize hissettirdikleri  şu günlerde,  okuyunca, sıcacık  bir odun sobasının başında, mis kokulu bir çay içiyormuşcasına duygularınızı  ısıtacak bir kitap ararsanız, Küçük Mucizeler dükkanına  buyurun. 

Eğer  inanıyorsanız  mucizelere,  işte size inancınızı daha  da güçlendirecek  nedenler.  Yok,  “Mucize  de  neymiş!”  diyenlerdenseniz,  işte  size  fikrinizi değiştirecek  nedenler.  Hepsi  Küçük  Mucizeler  Dükkanında  sizleri  bekliyor.  Her ne şekilde olursa olsun, karlı çıkacak sizsiniz

Debbie  Macomber’ın  anlatımı  çok  samimi,  yazı  dili  gayet  sade,  kahramanları  hemen  her  yerde  karşılaşabileceğimiz  insanlar.  Belki  de  bu  yüzden  onların  yaşadıkları  çok  tanıdık  geliyor  okurlara.

Okunması  çok  rahat  bir  kitap.  Yorgunken,  kırgınken,  kızgınken  hatta,  elinize  alıp  bir  kaç  sayfa  okuduğunuzda,  rahatladığınızı,  içinizi  filizi  bir  umut  kapladığını  farketmeniz  içten  bile  değil.  Küçük  Mucizeler  Dükkanı  ümitli  bir  kitap.

Romanda  birbirine  benzemeyen   dört  kadının,  bir örgü kursunda  kesişen  yolları  anlatılıyor.  Bu  kadınlar  apayrı  sosyal  çevrelerden  gelen,  farklı  yaşlarda,  bambaşka  hikayelere  sahip  de  olsalar,  örgü  örmek  gibi  ortak bir  amacın sayesinde,  zamanla  birbirlerine  hoşgörülü  davranmayı  ve  dost  olabilmeyi  başarıyorlar.

Küçük  mucizeler  dükkanının  sahibi  Lydia  Hoffman  gençlik  yıllarını  hastanelerde  geçirmiş,  hayatını  yaşayamamış,  aşktan  korkan  bir  kadın.  Kendisine  kalan  mirasla  bir  tuhafiye  dükkanı  açıp,  burada  örgü  dersleri  vererek,  hayata yeniden  tutunmaya  çalışıyor.

Öğrencilerinin  en  yaşlısı  zengin  bir  kadın  olan  Jacqueline  Donovan.  Otoriter  bir  kadın  olan  Jacqueline ,  kocasıyla  uzun  zamandır  göstermelik  bir  evlilik  sürdürmekte.  Çok  bağlı  olduğu  oğlunun  onun  istemediği  bir  kızla  evlenmesiyle  büyük  bir  hayal kırıklığına  uğramış.  Gelininin  bebek  beklediğini  öğrenince, torununu  kendi  terbiye  edip  yetiştirmeye  karar  veriyor ve  ona  bir  şeyler örmek için katılıyor örgü kursuna.

Yürüyüşe  çıktığı  bir  gün  yolu  Küçük  Mucizeler  Dükkanına  düşen  Carol  Girard  yıllardır çocuk  sahibi  olmak  için  uğraşan  fakat  bunu  başaramayan  bir  kadın.  Bu  dükkanın  ona  şans  getireceğine  inanıyor  ve  kursa  katılıyor. 

En genç  öğrenci  Alix Townsed  ise sorunlu bir ailede  büyümüş,  mutsuz  bir  çocukluk  geçirmiştir.  Ev  arkadaşı  çantasına  uyuşturucu  koyunca,  kamu  cezası  alan  genç  kız,  bu  örgü  kursu  sayesinde cezasını  ödeyebileceğini  düşünerek  kursa  katılıyor.

Öğrenciler bebek battaniyesi  örmeye başlarlar ilk olarak ve o battaniye  her birinin hayatına  sürprizler  katar. Onları mucizelerin her  an yaşamımıza misafir olacaklarına inandırır. Merak edenler  için, bu sihirli battaniyenin  tarifi kitabın sonunda yer alıyor. Belki siz de örmek ve mucizelerine tanıklık  etmek  istersiniz.

Aytül  Bingöl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder